Luminno Blog

Όλα τα φώτα… στον χώρο σας!

Το φως – είτε είναι φυσικό είτε τεχνητό- διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον χώρο, ενώ καταλυτικός είναι ο ρόλος του και στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε αυτόν.  Είναι λοιπόν λογικό να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις φωτιστικές συνθήκες του σπιτιού.

Η σπουδαιότητα του φυσικού φωτός 

Το φυσικό φως έχει μοναδική αίσθηση για αυτό άλλωστε και οι πιο σύγχρονες τάσεις τεχνητού φωτισμού τείνουν να προσομοιάζουν σε αυτό. Αφήστε το λοιπόν να εισβάλει στον χώρο και να τον μεταμορφώσει! Ανοίξτε παράθυρα και πόρτες και χαρείτε τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργεί, μεταμορφώνοντας τα πάντα με το άγγιγμά του!

Εναλλαγή πηγών φωτός

Η συνδυαστική χρήση διαφόρων πηγών φωτός κάνει επίσης θαύματα στον χώρο! Φωτιστικά οροφής, επιδαπέδια και επιτραπέζια, επιδέξια συνδυασμένα με κρυφούς φωτισμούς και προβολείς, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον φωτιστικό αποτέλεσμα.

Παιχνίδια με τον βαθμό φωτεινότητας

Οι διαβαθμίσεις στη φωτεινότητα και η προσαρμογή της στις εκάστοτε ανάγκες και συνθήκες είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Οι περισσότερες λάμπες LED έχουν τη δυνατότητα να ρυθμιστούν ώστε να εξυπηρετούν τις εκάστοτε ανάγκες, αυξομειώνοντας τη φωτεινότητά τους, ανάλογα με τις διαθέσεις και τη στιγμή.

Εστιάστε σε… σημεία

Μπορεί να είναι ένας πίνακας, ένα φυτό εσωτερικού χώρου, ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό αντικείμενο. Συχνά συμβαίνει συγκεκριμένα σημεία ή γωνιές του χώρου να αποτελούν και τα highlights του. Μια καλή ιδέα λοιπόν είναι να στρέψετε ένα φως πάνω τους, με τη βοήθεια ενός μικρού προβολέα ή ενός φορητού φωτιστικού.

Ρίξτε τα φώτα στο… design 

Κάθε φωτιστικό έχει τη δική του… προσωπικότητα. Άλλα είναι κλασικά και διαχρονικά κομψά, ιδανικά για κάθε σκηνικό, άλλα μοντέρνα και αποτολμούν να κάνουν …δηλώσεις στον χώρο. Επιλέξτε με βάση την αισθητική και τις ανάγκες σας.

Φώτα παντού

Η ομοιόμορφη κατανομή του φωτισμού σε ένα δωμάτιο συνήθως δημιουργεί ένα αρμονικό και φωτιστικά ήπιο αποτέλεσμα, ιδιαιτέρως ευχάριστο οπτικά. Αποφύγετε τις σκοτεινές γωνίες. 

Πειραματιστείτε!

Ο φωτισμός είναι υποκειμενικός! Οι πειραματισμοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι και μπορεί να οδηγήσουν σε αποτελέσματα ιδιαιτέρως ευχάριστα! Μην τους φοβάστε.

Ακολουθώντας τα παραπάνω tips μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ευχάριστο και λειτουργικό χώρο, με ιδανικές φωτιστικές συνθήκες. Και να θυμάστε! Ο φωτισμός μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση ενός χώρου, κατά συνέπεια και τη διάθεσή σας, οπότε αξίζει κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε στον σχεδιασμό του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *